Botræning · Life Skills


 

På botilbuddet Open Future har vi det, vi kalder “Life Skills”. Det er alt det, man også kan kalde “botræning”, altså færdigheder man har brug for for at klare sig godt.

Du kender det sikkert godt. Hvis dit værelse roder – roder det også inde i hovedet.

Hvis du ikke får noget ordentligt at spise, bliver du sur og træt, og hvis du ikke kan sove om natten, får du det skidt og er træt og uoplagt i skolen eller på dit arbejde. Det føles ikke godt.

 

Lifes Skills, eller botræning – at mestre dagligdagens små og store udfordringer

  • Få gode døgnrytmer
  • Blive god til at holde orden på sit værelse, tage sig af sin egen hygiejne, komme i bad og have rent tøj at tage på
  • Blive god til at købe ind og lave mad
  • Holde styr på økonomien, så pengene ikke er væk den samme dag som man fik dem, men i stedet får betalt sine regninger og måske endda sparet op til noget man ønsker sig
  • Praktiske digitale færdigheder såsom Nem-ID, at tjekke sin digitale postkasse, at kunne udfylde et ansøgningsskema on-line, og almindelig god adfærd på de sociale medier
  • Og det handler også om hvad man egentlig gør, når kæresten lige er gået sin vej, og man er ked af det og ikke føler lyst til noget som helst

 

​Ansvarsområder

De praktiske gøremål, der hører med for at få hverdagen til at fungere, bliver delt ud således, at hver eneste beboer har et ansvarsområde.

Du vil få et ansvarsområde at tage dig af på botilbuddet. Det kan være at holde stuen ren og hyggelig, vaske en trappe, gå ned med skraldet, fodre hønsene med mad fra kompostspanden, vaske vinduer, bage boller til beboermødet eller noget helt syvende.

Du vil få en dag om ugen, hvor du er med at til at lave mad sammen med din kontaktperson.

Planlægning sammen med andre

Vi holder beboermøde en gang om måneden . Her er du med til at lægge menuplan, komme med forslag til ture og fælles aktiviteter rundt omkring på Sjælland, og planlægge hvordan vores fælles liv skal se ud i ”Open Future”, dit bosted. Du er med til at beslutte husregler og indretning af vores fysiske rammer.

Vi vil gerne lægge op til, at vi alle har et fælles ansvar for at tingene fungerer og der er plads til os alle. Det er vigtigt, at du føler dig hjemme. Og med ansvar følger der frihed til at forme dit eget liv, også til at have sovende gæster eller nogle gange sove ude. Bare du overholder, de aftaler vi har lavet.

 


Trygt miljø uden alkohol og stoffer

Vi har på vores botilbud skabt nogle rammer for et miljø uden alkohol og brug af hash eller andre stoffer. Og det skal selvfølgelig være muligt at falde i søvn, uden at der er larm sent om aftenen og om natten.​

Botræning Sjælland i gennem Life Skills på botilbuddet Open Future.

Botilbuddet Open Future
Boserupvej 100 A, 2. sal
4000 Roskilde

Leder Lisbeth Hauptmann

Info@open-future.dk
22 68 28 90

CVR-nummer  38191527